030-6889304 hypotheek@reinerie.nl

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de hoogte van de hoofdsom en hoelang de looptijd is van jouw hypotheek. Bij een lineaire hypotheekvorm betaal je dus elke maand een vast bedrag af. De hypotheekrente die er elke maand bij komt komen kijken neemt wel steeds meer af. Hoe lager je aflossingsdeel wordt, hoe minder rente je daarover betaald. Het enige ‘nadeel’ hiervan kan zijn, is dat je fiscale voordelen wel steeds minder worden. Bij deze hypotheekvorm heb je aan het begin van de looptijd dus meer hypotheekrenteaftrek dan aan het einde van de looptijd.

Dit is een van de populairste soorten hypotheekvormen. Veel mensen kiezen of voor de lineaire hypotheek of voor de annuïteitenhypotheek. Deze twee hypotheekvormen zijn namelijk beide sinds 2013 de enige hypotheken, waarbij je als starter ook recht hebt op hypotheekrenteaftrek.

De kenmerken van een lineaire hypotheek zijn:

  • Bij deze hypotheekvorm is er een vaste einddatum.
  • Bij deze hypotheekvorm los je maandelijks een vast bedrag af.
  • Bij deze hypotheekvorm heb je meer zekerheid.
  • Bij deze hypotheekvorm wordt de aflossing en de rente steeds lager gedurende de looptijd.

De voordelen van een lineaire hypotheek zijn: 

Bij een lineaire hypotheek komen veel voordelen bij kijken. Daarom is dit ook een van de populairste hypotheekvormen. Een aantal voordelen van een lineaire hypotheek zijn:

  • Bij deze hypotheekvorm betaal je maandelijks een vast bedrag. Hierdoor heb je meer grip en overzicht op je maandelijkse lasten.
  • Bij deze hypotheekvorm profiteer je van veel fiscale voordelen in het begin van de looptijd. 
  • Bij deze hypotheekvorm wordt je schuld elke maand minder. 
  • Bij deze hypotheekvorm wordt de hypotheekrente ook elke maand minder.

De nadelen van een lineaire hypotheek

Bij elke hypotheekvorm komen uiteraard ook een aantal ‘nadelen’ bij kijken. Zo nemen je fiscale voordelen steeds meer af gedurende de looptijd. Je profiteert er voornamelijk aan het begin van de looptijd van. Daarnaast kunnen de maandlasten hoog ogen in het begin van de looptijd vergeleken andere hypotheekvormen. 

Lineaire hypotheekvorm iets voor jou?

Twijfel je nog of deze hypotheekvorm bij jou en jouw situatie past? Dat is begrijpelijk! Je hebt een aantal rekenformules waarmee je kan berekenen of deze hypotheekvorm bij jou past of niet, maar dat is niet altijd even betrouwbaar. Daarom is het toch het handigst om je te laten adviseren door een expert. Het team van Reinerie hypotheken bestaat enkel uit experts en wij helpen jou graag bij het kiezen van de juiste hypotheekvorm. Door de jaren heen hebben wij enorm veel kennis en ervaring opgedaan, hierdoor weten wij precies wat de voordelen- en/of nadelen van een hypotheekvorm zijn. Neem contact op via de website, dan zien wij jou hopelijk snel bij ons op kantoor! 

Andere hypotheekvormen:

Zoals al eerder kort beschreven is, is dit een van de populairste hypotheekvormen samen met de annuïteitenhypotheek. Dat komt omdat deze hypotheekvormen heel voordelig kunnen zijn voor starters. Maar naast deze twee hypotheken, zijn er uiteraard ook nog een aantal andere hypotheekvormen die ook zo zijn voor- en nadelen hebben. Zo heb je nog de beleggingshypotheek, spaarhypotheek, aflossingsvrije hypotheek en de levenhypotheek. Wil je meer te weten komen over deze hypotheekvormen? Neem dan snel contact op met een van de experts van Reinerie Hypotheken. 

De hypotheekcheck:

Met de handige tool op onze website kan je eenvoudig bekijken of jouw hypotheek betaalbaar is, of er eventuele risico’s bij jouw hypotheek komen kijken en hoe je dat kan voorkomen. Onze tool berekent automatisch wat je maximaal kunt lenen. Bij deze check wordt er ook meteen rekening gehouden met eventuele studieschulden, erfpachten, kredieten enzovoort. Ben je benieuwd? En wil je direct een hypotheek check doen? Klik dan hier!

Meer over ons

Ons team zit gevestigd in IJsselstein. Wij zijn al ruim 35 jaar de specialisten als het gaat om de huizenmarkt. Wij zitten op de eerste rij en zijn daarom altijd als eerste op de hoogte van het woningaanbod. Wij helpen jou graag met het vinden van jouw droomwoning of met het verkopen van jouw huidige woning. Ben jij dus nog op zoek naar een hypotheekadviseur? Schroom je dan niet en neem direct contact met ons op. 

Naast dat wij dé experts zijn als het gaat om hypotheken zijn wij ook dé experts als het gaat om een koop- of verkooptraject van een woning. Ben jij dus nog op zoek naar een verkoop- of koopmakelaar? Dan helpen wij jou daar ook graag bij. Bekijk hier de website voor meer informatie: Garantiemakelaar Reinerie.

 

7 + 3 =