030-6889304 hypotheek@reinerie.nl

Annuïteitenhypotheek

Wat is een annuïteitenhypotheek? 

‘Wat is een annuïteitenhypotheek?’ Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand een vast bedrag. Dat bedrag bestaat uit rente en een deel uit aflossing. Dit bedrag is vaak maandelijks hetzelfde. Wordt het rentepercentage en/of de looptijd gewijzigd? Dan heeft u kans dat het bedrag wel veranderd. Zodra de looptijd bij deze hypotheekvorm is afgelopen heeft u de hypotheek volledig afgelost. In het begin van de looptijd betaalt u meer rente en minder aflossing. Aan het einde van de looptijd is dit juist andersom. U heeft alleen het recht op een hypotheekrenteaftrek als u de hele lening in de maximale looptijd aflost. Dit recht is er sinds 1 januari 2013. Er zijn uitzonderingen voor een aantal bestaande hypotheken.

     

De kenmerken van een Annuïteitenhypotheek:

 • Bij deze hypotheekvorm heeft u altijd te maken met een vaste einddatum.
 • Bij deze hypotheekvorm heeft u zekerheid dat u uw hypotheek aflost.
 • Bij deze hypotheekvorm lost u periodiek af tijdens de looptijd.
 • Bij deze hypotheekvorm zijn uw maandlasten elke periode hetzelfde

De voordelen van een annuïteitenhypotheek zijn:

Bij het afsluiten van een annuïteitenhypotheek zitten enorm veel voordelen, daarom is dit zo een populaire hypotheekvorm. Hieronder staan er een aantal voorbeelden beschreven:

 • Bij deze hypotheekvorm heeft u aan het einde van de looptijd altijd de hypotheek afgelost.
 • Bij deze hypotheekvorm heeft u aan het begin van de looptijd erg veel renteaftrek, wat dus erg voordelig voor u kan zijn. 
 • Bij deze hypotheekvorm blijven de (bruto) maandlasten gelijk.
 • Bij deze hypotheekvorm neemt de rente gedurende de looptijd steeds meer af.

‘’Hoeveel moet ik aflossen?’’ 

U betaalt maandelijks een bepaald bedrag, dat bedrag hoeft niet elke maand hetzelfde te zijn. Zoals eerder al vermeld betaalt u namelijk in het begin van de looptijd meer rente en minder aflossing en aan het einde van de looptijd minder rente en meer aflossing. Hierdoor dalen de fiscale voordelen, want in het begin van de looptijd heeft u meer renteaftrek dan aan het einde van de looptijd.

De hypotheek check 

Reinerie Hypotheken heeft een eenvoudige tool op de website, waar u makkelijk en snel een hypotheek check kunt doen. Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd een hypotheek check te doen, vooral niet als u van plan bent om binnenkort een hypotheek af te sluiten. Met deze tool kunt u eenvoudig berekenen hoeveel u op basis van uw inkomen maximaal kunt lenen. Deze tool houdt ook meteen rekening met eventueel schulden. Denk dan aan een studieschuld, krediet, erfpacht etc. Wilt u de hypotheek check meteen doen? Klik dan hier.

Andere hypotheekvormen:

Naast de annuïteitenhypotheek heeft u uiteraard nog meer hypotheekvormen om uit te kiezen. Elke hypotheekvorm heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. het is net wat bij u en uw situatie past en wat u fijn vind. Daarom is het handig om advies te vragen bij experts. Reinerie Hypotheken helpt u graag met het vinden van de juiste hypotheekvorm. De andere hypotheekvormen waaruit u kunt kiezen zijn:

 • Beleggingshypotheek
 • Spaarhypotheek
 • Annuïteitenhypotheek
 • Lineaire hypotheek
 • Levenhypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaalt u dus maandelijks een bedrag, dat bestaat uit de rente en de aflossing. In het begin betaalt u meer rente en minder aflossing en aan het einde van de looptijd juist andersom. Veel mensen vinden deze hypotheekvorm fijn, omdat deze hypotheekvorm zekerheid en regelmaat biedt. Twijfelt u of het iets voor u is? Neem dan contact op met de experts van Reinerie Hypotheken.

Reinerie Hypotheken

Het team van Reinerie Hypotheken bestaat uit experts en heeft dus enorm veel kennis en ervaring als het gaat om hypotheken afsluiten. Voor u is het geen alledaagse kost en dus logisch als u veel vragen heeft omtrent een hypotheek afsluiten. Op onze website staat kort beschreven wat voor hypotheekvormen er allemaal zijn en wie wij precies zijn. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste hypotheekvorm.

Ons team vind het heel belangrijk om eerlijk, duidelijk en servicegericht te werk te gaan. Onze klanten vertrekken daarom altijd met een lach op hun gezicht en zijn erg tevreden over de behaalde resultaten. Wij zijn hier dan ook erg trots op. Bent u benieuwd wat klanten over ons te zeggen hebben? Bekijk dan hier de reviews! Naast Reinerie Hypotheken hebben wij ook een speciale website voor mensen die een garantiemakelaar zoeken. Zoekt u dus een garantiemakelaar in de omgeving van Utrecht? Neem dan snel een kijkje op onze andere website: Reinerie Garantiemakelaar.

Wilt u meer te weten komen over ons en over onze service? Neem dan snel contact met ons op via de website of bel naar 030-6889304. 

 

13 + 1 =