U werkt voor een werkgever en u bent al langer dan 2 jaar ziek. Veel werknemers denken dat het inkomen bij langdurige ziekte dan daalt naar 70% loon. Maar wist u dat uw inkomen ook kan dalen naar 28% van het minimumloon (€ 6.114)? Welke gevolgen zal dat kunnen hebben op uw hypotheek en vaste lasten?
De eerste 2 jaar bij ziekte zal uw werkgever uw loon doorbetalen. Dit is geregeld binnen de wet WULBZ (De Wet Uitbreiding Loondoor-Betalingsverplichting bij Ziekte). Uw werkgever moet zelf de eerste 104 weken bij ziekte uw inkomen voor minimaal 70% doorbetalen. Na deze 104 weken kan uw inkomen fors dalen. Hoeveel het kan dalen hangt af hoeveel u nog kunt werken. Een onzekere periode waarvan we de uitkomst niet kunnen voorspellen. Helaas komen huishoudens hierdoor soms in de financiële problemen en kunnen de hypotheek en vaste lasten niet meer betalen.
Werkgevers kunnen voor dit risico een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten voor hun medewerkers. De inhoud van deze verzekering is per aanbieder verschillend. Heeft uw werkgever een regeling? En wat is de inhoud van deze regeling?
Heeft uw werkgever geen regeling? Ook als u al een eigenwoning bezit en een hypotheek heeft dan zijn er mogelijkheden om een verzekering af te sluiten voor het risico bij arbeidsongeschiktheid. Hierdoor zekerheid te krijgen dat uw inkomen niet verder terug valt dan naar minimaal 70% – 90%. Laat u goed adviseren en neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheid u te verzekeren bij evt. arbeidsongeschiktheid.
Recente reacties